Kiss-Computer Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

E-mail: info@kiss-comp.hu

Ismét megérkezett a zivatar szezon!

 

Most kiemelten fontos védenünk elektromos eszközeinket a nem kívánt meghibásodásoktól. Túlfeszültség nem csak az elektromos hálózaton keresztül juthat be otthonunkba, irodánkba, hanem tv és telekommunikációs kábeleken keresztül is. Ha nem rendelkezünk központi túlfeszültség védelemmel, akkor a kritikusabb eszközeink védelme elengedhetetlen még akkor is ha rendelkezünk lakásbiztosítással, mert a biztosítók többsége módosította a biztosítási kondíciókat, és megköveteli a villám és túlfeszültség védelem alkalmazását, különben nem téríti meg az ebből eredő károkat.

A védelem kialakításakor fontos felmérnünk, hogy milyen bejövő veszélyeknek vagyunk kitéve, és mely nagy értékű eszközeink védelme fontos (Plazma TV, LCD TV, Házimozi, Hifi berendezések, Számítógépek, Nyomtatók, Kazánok, Klímák, Riasztó központok, Telekommunikációs készülékek, hűtőgépek ...). Ezek alapján több lokális védelmi eszköz közül is választhatunk a legmegbízhatóbb készülékeket előállító APC, Belkin, Eaton termékei közül.

Fontos megegyezni, hogy az ilyen lokális villám és túlfeszültség védelem, csak kizárólag megfelelő földelt konnektorok használata esetén működik hatékonyan. Egyes készülékek árába a forgalmazók felelősség biztosítás költségeit is bele kalkulálják, amikor vállalják, hogy amennyiben a készülékük rendeltetés szerű használata mellett a rákötött készülékek meghibásodnak, akkor kártérítést fizetnek. Ezek a gyártók által támasztott követelmények elég szigorúak, de kis körültekintés mellett betarthatóak.

 

Megfelelő védelemmel, időt és pénzt spórolhatunk meg.